Registre DE DISSENYS DE JOIERIA JORGC

Qué és el dipòsit certificat de dissenys de joieria del JORGC.

És un dipòsit de registre de dissenys gestionat pel JORGC. Els col·legiats (i les empreses no col·legiades amb un cost superior) poden registrar els seus dissenys de joieria o rellotgeria mitjançant la reproducció de la imatge i una descripció de la mateixa. El Col·legi acusa rebut d’aquest dipòsit mitjançant una plataforma de comunicacions electròniques certificades no alterables i que certifica el contingut del missatge.

¿Per què aquest servei?

 • Al nostre sector hi ha una estesa sensació de des protecció dels dissenys i creacions, amb còpies il·lícites que generen greus danys i perjudicis.
 • És freqüent la pèrdua de drets de propietat industrial per falta d’informació i d’un sistema adequat de protecció que no suposi el desemborsament de costos excessius.
 • Hi ha manca de mètodes alternatius de resolució de conflictes més econòmics i expeditius.
 • En els procediments judicials és difícil aportar elements probatoris.

Avantatges

 • Sistema ràpid, intuïtiu i on-line. No es requereix gestió davant d’oficines de patents i marques.
 • Sistema econòmic (de 50 € a 200 € de quota anual) que millora notablement la prevenció davant còpies o quan aquestes es produeixen, que proporciona un mitjà de prova davant futurs conflictes jurídics.
 • Desenvolupat i gestionat per part del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs, entitat de dret públic líder al sector espanyol.
 • Possibilitat d’intermediació davant de conflictes.
 • ¿Què NO fa el Dipòsit?

  • En cap cas verifica que els nous dissenys siguin diferents dels que ja s’han registrat, o de que realment no hi ha ningú al mercat que ho hagi fet abans. Simplement actua com a dipòsit que indica, amb validesa legal, en quin moment es va registrar (“segell de temps”) i què es va registrar.
  • No equival a un Disseny Registrat fet a una oficina de propietat industrial com la Oficina Espanyola de Patents i Marques o l’European Union Intellectual Property Office.
  • No és un registre de marques, sinó de dissenys.

  Com funciona

  NOTA: les pantalles i formularis que es presenten són exemples gràfics pendents de major elaboració.

  Pas 1

 • Els interessats es donen d’alta en aquest servei.
 • A través del web del JORGC, aquests accedeixen al sistema de registre i dipòsit i pugen les imatges o fitxers que avalin el seu disseny (amb una mida màxima de 2 GB per arxiu).
 • Pas 2

  • En un segon pas, Els interessats hauran d’especificar un Assumpte de Dipòsit i una Descripció de Dipòsit.

  Pas 3

  Per últim, només quedarà confirmar el dipòsit.

  Pas 4

  Finalitzada l’acció de dipòsit, els interessats rebran un correu electrònic com a confirmació de l’operació. Aquest portarà adjunt un Certificat de Dipòsit en format PDF, que estarà signat digitalment i que inclourà totes les evidències digitals probatòries del registre i dipòsit.

  En el supòsit que tot i presentar el corresponent Certificat de Dipòsit hi hagués discrepàncies entre els interessats i un tercer, el JORGC podrà actuar sota demanda com a mediador, si s’escau amb suport legal d’ISERN Patentes y Marcas, suposant l’acceptació de les diferents parts en conflicte. La part que veiés desestimada la seva reclamació pagaria el cost de la mediació.

  Tarifes (Sense IVA)

  Usuari Estàndard

  Col·legiats No col·legiats
  Quota anual accés servei (Inclou 5 dipòsits o registres gratis):50€100€
  Cost per registre (a partir del 6è)6€12€
  Excés de bytes (més de 25 MB) (1)0,01 € / MB
  (en excés 25 MB)
  0,02 € / MB
  (en excés 25 MB)
  (1) L’usuari pot penjar un o varis fitxers fins un màxim conjunt de 25 MB sense cost addicional. A partir de 25 MB, es paga 0,01 €/MB per cada MB que sobrepassi els 25 MB gratuïts

  Usuari de Gran Volum

  Col·legiats No col·legiats
  Quota anual accés servei (Inclou 5 dipòsits o registres gratis):200€400€
  Cost per registre (a partir del 6è)3€6€
  Excés de bytes (més de 25 MB) (1)0,01 € / MB
  (en excés 25 MB)
  0,02 € / MB
  (en excés 25 MB)
  (1) L’usuari pot penjar un o varis fitxers fins un màxim conjunt de 25 MB sense cost addicional. A partir de 25 MB, es paga 0,01 €/MB per cada MB que sobrepassi els 25 MB gratuïts
  • Registre de Dissenys de Joieria JORGC

   

  En omplir aquest formulari, confirmes el teu registre al DIPÒSIT CERTIFICAT DE DISSENYS DE JOIERIA JORGC. Contactarem amb tu quan el sistema estigui operatiu per confirmar les teves dades bancàries de pagaments.

   

  INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES DE Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya​.

  Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a secretaria@jorgc.org. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d’Avisos Legals.


  Servei Complementari de Mediació

  L’exercici d’accions judicials per fer valer els drets de propietat intel·lectual pot resultar inaccessible per a molts membres del sector, atès que els costos que aquests generen solen ser elevats. En conseqüència, la possibilitat de l’exercici dels drets de propietat intel·lectual queden reservats en moltes ocasions per als membres amb un poder adquisitiu més alt.

  Per tal de donar una solució alternativa a la resolució de conflictes per la via judicial, quan les parts del conflicte siguin dos membres del Col·legi, pot plantejar-se la resolució dels mateixos per la via extrajudicial mitjançant una mediació en la qual el Col·legi podria exercir com a mediador.

  En aquesta mediació ISERN  Patentes y Marcas presta els seus serveis com a experts en la matèria donant una opinió raonada de si existeix o no infracció d’un dret de propietat intel·lectual. La resolució d’aquest conflicte no tindria caràcter vinculant llevat que les parts d’aquesta disputa s’obliguessin a fer-ho.

  Aquest mecanisme alternatiu de solució de controvèrsies genera molts menys costos que la via judicial, fent la solució de conflictes assequible a qualsevol joier artesà, taller o detallista.

  Cost: 350 € (+ IVA). Aquest cost és assumit per la part que veu rebutjada els seus plantejaments

  Partners

  Punto Neutro. Partner Tecnològic que actua com a proveïdor dels serveis de certificació digital.

   

  ISERN Patentes y Marcas. Partner Legal que actua com a mediador en el cas de conflicte d’interessos i controvèrsies